充滿日本與台灣電影感的婚照
蒙娜麗莎MONALISA BRIDAL SALON
前東張西望主持黃愷怡(Jasmin)最近與Monalisa合作拍攝了一輯婚紗相,雖然拍攝當日又熱又落雨,但整個過程很熱血很青春,佢同老公都好滿意,仲盛讚完成品好有日本同台灣電影海報的感覺,是一個他們未試過的風格,十分驚喜!
日系文青打卡地

今次Jasmin婚照的拍攝地方包括海下灣同萬宜水庫,Jasmin笑言同老公都絕少會到郊外拍拖行山打卡。所以Monalisa先安排佢地去海下灣海岸公園,在充滿日系感覺的遊客中心,先拍攝一些充滿文青氣質的婚照,再到沙灘上遊玩。

狀觀的大自然景色

拍攝最後在東壩完成,雖然又要跑又要跳,仲有攀山攀石,但太陽開始落山又有海風,連一向不到郊外的Jasmin老公都話幾舒服同發現原來香港都有啲咁靚嘅景色!Jasmin話希望呢次拍攝之後可以帶埋老公去扮下山系情侶,真係額外收穫!

廣告

妥當完善的拍攝安排

雖然Jasmin影婚紗相都算駕輕就熟,但他們亦好珍惜呢啲紀錄佢地相愛同成長嘅機會同回憶。而且今次的安排令她非常滿意,佢亦希望咁多位準新人都可以好順利好甜蜜美滿咁安排屬於自己的人生大事!

廣告

攝影:Monalisa Bridal Salon
婚紗:Wedding Place HK

Follow Us!

More
更多婚禮靈感

籌備婚禮|諮詢平台

籌備婚禮千頭萬緒,由場地、婚紗、婚攝、化妝⋯⋯都是一連串完美與現實的掙扎,既要有個性品味,又要切合實際需要,更要合符預算,所以,WeddingHK特別為所有新人提供免費諮詢服務,希望為您們的婚禮提供一點協助,只要填下你的資料和問題,我們會盡快為你解答。

姓名*
電話*
電郵*
想要查詢的公司名稱*
預算金額*
計劃婚期*
計劃婚期*

填上你的聯絡資料,我們會將精彩新穎、細緻貼心的婚事資訊送上!